nieuws

Leerhotel en Horeca Academie leiden samen op

Hotel

Leerhotel het Klooster, verbonden aan MBO Amersfoort, gaat samen met de Horeca Academie opleidingen en trainingen verzorgen voor professionals in de horeca. Beide partijen tekenden een intentieovereenkomst.

Leerhotel en Horeca Academie leiden samen op

De afgelopen periode werd duidelijk dat er in verschillende regio’s in het land een tekort is aan goed geschoolde horeca medewerkers, aldus de beide partners. ‘Deze trend zal zich versterken en het tekort zal snel toenemen’, voorspelt Peter van Kempen, directeur Horeca Academie. ‘Door naast onze opleidingen in Den Haag te kiezen voor het centraal gelegen Amersfoort, wordt het laagdrempelig voor professionals in de horeca om een opleiding of training te volgen.’

Divers aanbod
Het aanbod opleidingen en trainingen is divers. Van Kempen: ‘We bieden enkele nieuwe opleidingen aan, zoals Keukenmanagement en de Training voor Ondernemers.’ Deelnemers kunnen ook kiezen uit bestaande opleidingen als Leermeester Sociale Hygiëne en Professioneel Leidinggeven of opleidingen op maat.

Praktijkonderwijs
Bert van Wede, directeur Onderwijsbedrijven MBO Amersfoort: ‘Praktijkonderwijs is onze kracht, kennis beklijft in de keuken van Leerhotel het Klooster veel beter dan in een theorielokaal. Met deze samenwerking kunnen we onze krachten bundelen. Gezamenlijk willen we hét expertisecentrum voor de horeca in de regio worden.’

Reageer op dit artikel