nieuws

Van der Valk gaat theater en horeca Koningsplein Ridderkerk exploiteren

Hotel

Van der Valk Hotel Ridderkerk gaat het theater, de horecagelegenheid en twee zalen bij het gemeentehuis van Ridderkerk aan het Koningsplein exploiteren. Dat zijn de hotelketen en de gemeente dinsdag 14 juli overeengekomen.

Van der Valk gaat theater en horeca Koningsplein Ridderkerk exploiteren

De gemeente wil zo van het gemeentehuis een echt verenigingshuis maken. RTV Ridderkerk meldt dat de plannen voor het theater al gedeeltelijk zijn uitgewerkt, maar nog definitief vorm moeten krijgen.  Freek van der Valk:  ‘We denken onder meer aan een kindertheater op woensdagmiddag, filmhuisachtige vertoningen, een podium voor jong talent en uiteraard voortzetting van de samenwerking met ToBe en het symfonieorkest.’

Horecageldeelte Van der Valk

Na de zomervakantie wordt het huurcontract getekend. Naast het theater zijn er twee vergaderruimten en een horecagelegenheid. De plannen voor het horecagedeelte zijn nog niet in beton gegoten. Het restaurant zal in ieder geval ondersteunend zijn voor de activiteiten in de overige delen van het gebouw.

Reageer op dit artikel