nieuws

Château Jerusalem officieel geopend

Hotel

Op zondag 30 augustus houdt Château Jerusalem een open dag voor alle geïnteresseerden. Donderdag 27 augustus werd Château Jerusalem in Maastricht officieel geopend in het bijzijn van 450 gasten, waaronder de Ambassadeur van Israël Zijne Excellentie Haim Divon en Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht.

Château Jerusalem officieel geopend

Sinds de zomer van 2014 is Château Jerusalem in gebruik als internationaal support office van horeca projectburo Mise en Place, haar labels, netwerkorganisatie Servicecenter 4Hospitality en trainingsbureau Q-Staff.

Twee mijlpalen
Het jaar 2015 is een bijzonder jaar. Naast de viering van het 500-jarig bestaan van Château Jerusalem viert ook Mise en Place Nederland haar 21e verjaardag. Het horeca projectburo is in 1994 gestart op de campus van Hotelschool Maastricht. Inmiddels is Mise en Place in 7 landen vertegenwoordigd, met ruim 50 vestigingen.

Bewoners
Alle bedrijven die gevestigd zijn in Château Jerusalem hebben één ding gemeen: hart voor hospitality. Op nationaal én internationaal gebied ondersteunen en ontwikkelen zij meer dan 8.000 collega’s wereldwijd en zetten zij zich in om netwerken binnen de hospitality branche te bevorderen. De bewoners van Château Jerusalem: Mise en Place, Cuise, Staffable, MeP Events, Project Managers Groep, Q-staff en Servicecenter 4Hospitality. Ook werd een nieuw label geïntroduceerd: P/Pulse, het nieuwe internationale hostessenlabel van Mise en Place. Naast de functie als support office, dient het château tevens als opleidingscentrum (MeP academy). Daarnaast heeft het ook een derde functie: het bieden van een netwerk binnen de wereldwijde hospitality branche, middels netwerkplatformen zoals HotelloTOP (alumni van hotelscholen) en EPCAS (Europese topcateraars).

Verbouwing
Bij de verbouwing is de grootste zorg besteed aan de inrichting. Zoals het hoort bij een historisch gebouw, hebben alle ruimtes een verhaal. Omdat Château Jerusalem gebruik maakt van twee systemen binnen haar opleidingen: het gebruik van de 7 zintuigen en het denken in 4 kleurentypes als gedragsprofiel, komen deze elementen op verschillende plekken in het Château terug. Dankzij giften uit de omgeving zijn er ook veel historische elementen terug te vinden, zoals een oud kerkbankje uit de kapel van het tegenovergelegen Château Bethlehem en gerenoveerd meubilair dat tijdens de verbouwing is aangetroffen op zolder.

 

 

Reageer op dit artikel