nieuws

Die Port van Cleve viert 145-jarig jubileum met kunstwerk

Hotel

Hotel Brasserie Die Port van Cleve viert donderdag 3 september haar 145-jarig bestaan. Met de onthulling van een kunstwerk gemaakt op basis van archiefmateriaal van Heineken, die op deze locatie haar eerste brouwerij opende, en Die Porte van Cleve, wordt het jubileum luister bijgezet.

Die Port van Cleve viert 145-jarig jubileum met kunstwerk

Om het 145-jarig jubileum te vieren en een periode van renovaties af te sluiten, onthult Die Port van Cleve donderdag 3 september een kunstwerk dat een beeld geeft van de kleurrijke geschiedenis van het bedrijf. Het tableau dat kunstenares Katarina Stupavska heeft gemaakt op basis van archiefmateriaal van Heineken en van Die Port van Cleve wordt aangebracht in de hal van het hotel en geeft iedere bezoeker een beeld van de historie van ‘De Poort’.

Overname van Gerard Heineken
Op 5 september 1870 openden de gebroeders Hulscher Bierhuis ‘Die Port van Cleve’. Zij bottelden en verkochten Heineken bier dat aan de Stadhouderskade (huidige Heineken Experience) werd gebrouwen. De gebroeders Hulscher namen het pand over van Gerard Heineken, de grondlegger van de Heineken brouwerij en breidden het bierhuis later uit met een bodega en een restaurant.

Bijna 6 miljoen biefstukken
Begin 2015 is het unieke Delfts Blauwe tegeltableau (1887) in Bar-Bodega ‘De Blauwe Parade’ gerestaureerd en in oude luister hersteld. Het voormalige restaurant ‘De Poort’ is in maart herschapen tot de eigentijdse Grand-Café-Brasserie Maximiliaan. De traditie om genummerde biefstukken te verkopen wordt voortgezet en intussen zijn meer dan 5.800.000 biefstukken verkocht.

Reageer op dit artikel