nieuws

Conferenties drijven hotelprijs Amsterdam op

Hotel

Een hotelkamer in Amsterdam is uitzonderlijk duur in september. De  De gemiddelde hotelprijs komt neer op een 213 euro per kamer per nacht; dit is 13 procent hoger dan vorig jaar. Toen lag de gemiddelde hotelprijs op 188 euro per kamer per nacht.

Conferenties drijven hotelprijs Amsterdam op

Met name op de zaterdag 12 en 26 september zijn vanwege grote conferenties hotelkamers schaars in de stad. De prijs loopt die dagen op tot boven de 420 euro.

Dit meldt hotelzoekmachine Trivago.nl.  Niet alleen Amsterdam is prijzig in september. Het geldt ook voor veel andere grote steden. Oorzaak: het samenvallen van toeristen en zakenreizigers.

Ook is september een populaire maand voor conferenties in Amsterdam. Jaarlijks vindt in september sowieso de International Broadcast Convention (IBC) plaats en deze maand wordt eveneens het European Respiratory Society congres (ERS) georganiseerd.

De komst van vele vakprofessionals zorgt voor een hoge bezettingsgraad in de Amsterdamse hotels. Als gevolg van de bezetting stijgen te prijzen en blijven er minder accommodaties over voor toeristen.

Hotels en sterren

Afhankelijk van het aantal sterren van het hotel kost een overnachting in Amsterdam gemiddeld 159 euro (driesterrenhotel), 199 euro (viersterrenhotel) of 390 euro (vijfsterrenhotel).

Ten tijden van de evenementen stijgen deze prijzen naar respectievelijk 292 euro, 386 euro en 661 euro, met op de duurste dag een prijs van 371 euro voor een driesterrenhotel en 454 euro voor een viersterrenhotel.

Dit komt neer op een stijging van 130 procent bovenop de reguliere septemberprijs. De vijfsterrenhotels stijgen op de duurste dag met 100 procent naar een gemiddelde van 774 euro per kamer per nacht.

Reageer op dit artikel