nieuws

Dries van der Vossen: ‘voorlopig niet meer sterrenchefs naar Bilderberg’

Hotel

Er zijn geen concrete plannen om naast Stefan van Sprang en Erik van Loo nog meer sterrenchefs aan een Bilderberg-hotel te binden. Dit zegt Dries van der Vossen tegen Misset Horeca. ‘We doen dat alleen als de markt zich er voor leent.’

Dries van der Vossen: ‘voorlopig niet meer sterrenchefs naar Bilderberg’

Dries van der Vossen (57) zegt dit kort na de officiële opening van de vernieuwde Kersentuin in het Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam met Stefan van Sprang aan het culinaire roer.

Van der Vossen: ‘In Rotterdam hebben we Erik van Loo aan ons gebonden in het Park Hotel. Een succesvolle samenwerking. Maar in Oosterbeek, in het hotel van Janneke van Beuzekom hebben we geïnvesteerd in de f&b zonder de interventie van een sterrenchef. Daar zijn we van start gegaan met Julia’s Kitchen.’

‘We doen het dus alleen als de markt en de locatie er zich voor lenen. Dat is telkens een zorgvuldige afweging.’

Omzet verdubbeld

Misset Horeca tekende in december 2014 uit monde van general manager Erik de Wit van het Parkhotel op dat de restaurantomzet het eerste halfjaar na de komst van Van Loo (juli 2014) verdubbelde. Het Parkhotel investeerde acht ton in vernieuwing van het restaurant en keuken. In Amsterdam is 3,5 miljoen geïnvesteerd in de renovatie.

General manager Ed Jongen liet weten dat met de nieuwe Kersentuin 25 tot 30 procent van de hotelgasten (exclusief vergadergasten)  moet gaan eten  van het menu van Stefan van Sprang. Voorheen at ongeveer 15 procent van de hotelgasten in het restaurant. ‘Daarnaast willen we ook niet-hotelgasten naar ons toetrekken met deze grote naam in de keuken.’

Bilderberg telt 18 hotels en is eigendom van zakenbank Goldman Sachs en investeringsmaatschappij KKR.

 

 

Reageer op dit artikel