nieuws

Novotel Amsterdam Schiphol werft personeel met video

Hotel

Novotel opent begin 2016 de deuren van Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Het personeel dat vanaf nu geworven wordt, hoeft geen sollicitatiebrief in te sturen om in het gloednieuwe hotel aan de slag te mogen. In plaats daarvan heeft Novotel gekozen voor een innovatieve manier van personeelswerving: kandidaten sturen via de recruitment-app StartMonday een videosollicitatie van 15 seconden in.

Novotel Amsterdam Schiphol werft personeel met video

De oproep voor personeel voor het nieuwe hotel wordt aangekondigd via dit filmpje. ‘We zoeken medewerkers die creatief zijn in hun gastvrijheid’, aldus Floris Licht, General Manager van Novotel Amsterdam Schiphol Airport. ‘En dus zijn we op zoek gegaan naar een creatieve en eigentijdse manier om te solliciteren. Ook openheid en spontaniteit zijn belangrijke eigenschappen voor iedereen die in een gastvrije sector werkt. Als je die niet binnen 15 seconden op video weet over te brengen, dan is het de vraag of dat in het echt wel lukt. Zeker in het hotelwezen is de eerste indruk heel belangrijk.’

Castingdag
Nadat Novotel alle filmpjes heeft bekeken, krijgen de beste kandidaten via de chatfunctie van de app een uitnodiging voor de ‘castingday’ op 26 september. Daar worden de ‘sterren’ gecast die vanaf 1 november stapsgewijs in dienst treden. Novotel werft medewerkers voor alle mogelijke functies: van F&B medewerkers tot receptionist, van supervisors tot assistant operations managers. Voor de succesvolle sollicitanten betekent hun filmpje dus echt ’15 seconds of fame’. Omdat kandidaten zonder hotel of horeca ervaring ook welkom zijn, is een speciaal introductie trainingsprogramma opgezet om iedereen klaar te stomen voor de grote opening.

 

Reageer op dit artikel