nieuws

Unieke kunstveiling in art hotel Spaander

Hotel

Art hotel Spaander organiseert in samenwerking met Zuydwal Veilingen een unieke veiling. Afgelopen week werden ingeleverde kunstvoorwerpen beoordeeld door experts. Deze worden op zondag 1 november geveild in het hotel.

Unieke kunstveiling in art hotel Spaander

Dit na een oproep van het hotel aan kunstbezitters om ‘kunst wat niet meer in huis past’ in te leveren. Op de veiling zullen ook werken die niet meer passen in de huidige Spaander Collectie worden geveild. De Collectie Spaander bestaat inmiddels uit honderden kunstwerken. Niet alle schilderijen en tekeningen passen in de huidige collectie.

Inspiratie

art hotel Spaander kent een roemrijke historie. Tal van kunstenaars als Paul Signac, Willy Sluiter, Piet van der Hem, Wilm Wouters en vele anderen bezochten Spaander. De kunstenaars  lieten zich inspireren door de klederdracht en de bedrijvigheid rond de Volendamse haven. Spaander kocht werk van de kunstenaars, maar ook vele kunstenaars betaalden hun verblijf met schilderijen. Zo ontstond een bijzondere kunstcollectie. In 2012 veilde het hotel ook al een deel van de collectie. Simpelweg vanwege ruimtegebrek.

Reageer op dit artikel