nieuws

Room Mate start bouw hotel Rotterdam

Hotel

Room Mate start deze week met de bouw van haar hotel in Rotterdam, op de Kop van Zuid. Een monumentaal pakhuis wordt omgebouwd tot een hotel met 217 kamers, vergaderruimten en een parkeergarage.

Room Mate start bouw hotel Rotterdam
Room Mate Amsterdam

Op de begane grond komt een ‘Mercado’, een typisch Spaanse markthal. Het hotel komt in handen van de snelgroeiende Spaanse hotelketen Room Mate. Het historische gebouw wordt verder zo veel mogelijk intact gehouden, stelt bouwer Volker Wessels. ‘Er zijn veel oude historische delen met monumentale waarde zoals de gevels.’ Het gebouw krijgt wel extra verdiepingen bovenop de bestaande bouw.

De Rotterdamse wethouder Ronald Schneider (Leefbaar Rotterdam, Stedelijke ontwikkeling) gaf vrijdagmiddag 9 oktober het startsein voor de verbouwing tot ‘modern lifestyle hotel’.

Het pakhuis van het voormalige bedrijf Pakhuismeesteren dateert uit 1890 en is in 1938 afgebrand. In 1941 is het weer opgebouwd tot het huidige gebouw.

De Spaanse keten Room Mate heeft een hotel in Amsterdam, Room Mate Aitana op IJdock. Daarnaast verhuurt Room Mate onder de merknaam Be Mate ook appartementen (van particulieren) in Amsterdam.In de stad kun je bijna 150 appartementen huren via deze hotelgroep.

Reageer op dit artikel