nieuws

Van der Valk genomineerd voor Big Brother Award

Hotel

Het Van der Valk-hotel in Hengelo (Ov) is genomineerd voor de Big Brother Award van de stichting Bits of Freedom. Ieder jaar ‘wint’ de grootste privacyschender de onderscheiding. Volgens de organisatie is de Van der Valk langs de A1 kanshebber omdat het ‘standaard en vrijwillig’ haar gastenlijst aan de politie afstaat.

Van der Valk genomineerd voor Big Brother Award

De politie mag in een concreet onderzoek gastenlijsten vorderen. Sommige hotels, waaronder het Van der Valk in Hengelo, geeft deze lijst volgens de organisatie echter vrijwillig en structureel. Het Van der Valk-hotel in Hengelo is daarmee een van de drie genomineerden voor de Big Brother Awards Expertprijs. De hotelketen zegt gestopt te zijn met het aanleveren van gastenlijsten, de politie ontkende dit tegen de Tubantia.

Big Brother Awards

Jaarlijks worden zowel de Publieksprijs als de Expertprijs uitgereikt aan de grootste privacyschenders van het afgelopen jaar. Tot en met 27 oktober kan het grote publiek stemmen voor de winnaar van de Publieksprijs. Woensdag 28 oktober wordt de prijs door Bits of Freedom aan de winnaar uitgereikt in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Reageer op dit artikel