Doorstart voor Hotel Hoogeveen

Doorstart voor Hotel Hoogeveen

Hotel Hoogeveen heeft een nieuwe eigenaar. Jimmy Su heeft het hotel in Hoogeveen, dat in september failliet ging, gekocht. Su heeft al een Chinees restaurant in Hoogeveen, een cafetaria in Hollandscheveld en een hotel in Essen, Duitsland.

Su wil het hotel opknappen en nieuw leven inblazen. Hij neemt wel afscheid van personeelsleden. Van de 32 medewerkers kan ongeveer de helft mee na de doorstart. Hotel Hoogeveen is het enige hotel in de stad. Het heeft veertig kamers, restaurant, brasserie, bowlingbaan en tien zalen.

‘Eerst maar eens praten met de bank', zegt Su tegen het Dagblad van het Noorden als deze krant hem vraagt naar de plannen. ‘Wat wel gaat verbeteren is de zichtbaarheid vanaf de weg. Het hotel lijkt nu wel verstopt.'

Volgens curator Paul van Boven reageerde het personeel opgelucht op de overname. ‘Ze zijn toch blij dat de deur niet definitief dicht gaat.’ Niettemin breken spannende dagen aan, want voor ongeveer de helft van de werknemers is er straks geen baan meer. ‘Dat is voor hen echter geen verrassing', zegt Van Boven. ‘Bij een doorstart vindt nu eenmaal vaak reductie van personeel plaats.’

Behalve Hotel Hoogeveen ging eind september ook het Brinkhotel in Zuidlaren failliet.  Beide hotels hadden dezelfde eigenaar: Tineke Dijkstra. Een conflict met de Belastingdienst over afbetaling van een schuld was voor haar aanleiding het bankroet van de bedrijven aan te vragen.

De onderhandelingen over een doorstart van het Brinkhotel zijn bijna afgerond.