Luidruchtige buren grootste ergernis voor hotelgasten

Luidruchtige buren grootste ergernis voor hotelgasten

De grootste ergernis onder hotelgasten wordt veroorzaakt door hotelburen die te veel lawaai maken. Dat blijkt uit onderzoek van boekingswebsite HotelGrouper.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 600 hotelgasten. 41,2 procent zei zich te irriteren aan geluidsoverlast. De tweede grote ergernis is slechte hygiëne (15,4 procent) op de hotelkamer. Slechte klimaatcontrole (14,5 procent) op de kamers neemt plek drie in op de lijst van grootste ergernissen. Ook de beperkte ontbijttijden die sommige hotels hanteren, zijn een bron van irritatie. Ondanks de ergernissen gaf het merendeel van de respondenten aan het hotel aan te raden bij vrienden.

Ergenis

Hotels.com deed afgelopen zomer een vergelijkbaar onderzoek. Die resultaten werden gebaseerd op een gemiddelde van 4700 respondenten uit 28 landen. Ook in dat onderzoek bleek geluidsoverlast van andere hotelgasten de grootste bron van irritatie. Bijna de helft in dat onderzoek irriteerde zich aan een onplezierige geur van het tapijt en 38 procent ergerde zich als er geen warm water uit de kraan kwam.