Hoogste punt voor Van der Valk Nijmegen-Lent

Hoogste punt voor Van der Valk Nijmegen-Lent

De bouw van het nieuwe Van der Valk hotel Nijmegen-Lent naast station Lent heeft het hoogste punt bereikt. Een dergelijke mijlpaal wordt in de bouw gevierd met het hijsen van de vlag en het zogeheten 'pannenbier', een feest voor alle bouwlieden om het harde werken te belonen.

Van der Valk trakteerde donderdag 12 november zo’n honderd betrokkenen in de toekomstige lobby van het hotel op een uitgebreide borrel met hapjes en live muziek.

Marije van der Valk: ‘De montage van de toren is half september gestart en nu vieren we al het hoogste punt. De bouw is tot nu toe voorspoedig verlopen en het is voor ons heel bijzonder om te zien hoe onze plannen na al die jaren werkelijkheid worden.’

‘Onze dank gaat dan ook uit naar de mensen die samen hard gewerkt hebben om tot deze mijlpaal te komen. We kijken vol vertrouwen uit naar de volgende fase van de bouw, maar vandaag vieren we eerst dit feestje!’

Familie Van der Valk streeft ernaar om de deuren van Hotel Nijmegen-Lent voor gasten te kunnen openen vóór de 100e Vierdaagse in juli 2016. Het hotel zal gaan beschikken over 117 kamers, een restaurant, bar, congresfaciliteiten voor 2 tot 450 personen, fitness, wellness en parkeergarage voor 263 auto’s.

De komst van het hotel levert Nijmegen circa 120 fulltime en parttime arbeidsplaatsen op.