Londen, Amsterdam en Berlijn zijn favoriet met kerst

Londen, Amsterdam en Berlijn zijn favoriet met kerst

Nederlandse reizigers vieren kerst het liefst in Londen, gevolgd door Amsterdam en Berlijn. Dat blijkt uit onderzoek van Hotels.com.

Londen is het populairst onder de Nederlandse reizigers die kerst graag buiten de deur willen vieren. Ook Amsterdam en Berlijn zijn in trek. Laatstgenoemde weet Nederlandse reizigers te verleiden met haar kerstevenementen, zoals de lichtparade en haar kerstmarkt.

Populaire bestemmingen


Nederlanders zoeken veel op steden in en nabij onze buurlanden. Zo weet Duitsland met de bekende kerstmarkten in Keulen en Düsseldorf de aandacht van de kerstreizigers te trekken. Ook het zuiden viert hoogtijdagen met kerst; zo willen Nederlanders verblijven in Maastricht of een Belgische kerst vieren in Antwerpen. Ook Dubai wordt als een interessante bestemming genoemd, daar is kerstshoppen een must-do is. Om een filmachtige kerst te beleven, kiezen Nederlandse reizigers voor New York. Ook het Turkse Istanbul heeft met haar vuurwerkshow de aandacht van Nederlandse reizigers getrokken.

Top 10 steden met de meeste zoekopdrachten naar een hotelovernachting met check-in tussen 21 en 25 december 2015 door Nederlandse reizigers van 1 september tot en met 20 november 2015

  1. Londen
  2. Amsterdam
  3. Berlijn
  4. Maastricht
  5. Dubai
  6. Antwerpen
  7. New York
  8. Istanbul
  9. Keulen
  10. Düsseldorf