Project Strandhotel van Sergio Herman in 2018 gerealiseerd

Project Strandhotel van Sergio Herman in 2018 gerealiseerd
Strandresidentie

Plan is dat het project van Sergio Herman op de locatie van restaurant Pure C in 2018 is gerealiseerd. Het Strandhotel in Cadzand krijgt exclusieve appartementen en een tweede restaurant erbij. Daarnaast wordt het huidige viersterrenhotel volledig vernieuwd en krijgt het 70 kamers.

In 2009 besliste de familie Gorthmanns, eigenaar van het hotel en Compagnie Het Zoute, als ontwikkelaar samen de schouders te zetten onder het Strandresidentie project. Naast een complete restyling door de Nederlandse top ontwerper Piet Boon zal het Strandhotel over heel wat extra faciliteiten beschikken. Er zal gefaseerd worden opgeleverd terwijl de complete realisatie van het hele project in 2018 is voorzien. Met onder meer een fitness, een uitgebreid wellness- en saunalandschap, zwembad, lifestyle-shop en een dynamische lobby ligt het accent op de well-being van de gast. 'Het familiale karakter van het hotel blijft echter ongewijzigd.'

Sergio suites

Voor een bijzondere gelegenheid en een ultieme hotelbeleving zullen er zes Sergio suites, met uitzicht op de Noordzee, worden geïntroduceerd . Naast de inrichting van de kamer worden de suites ook gekenmerkt door de persoonlijke 'conciërge service'. Het concept en de styling van deze kamers worden bedacht en ontwikkeld door Sergio en zijn designteam. Alle 70 kamers zullen in een Cadzandse strand-stijl door Piet Boon worden ontworpen. 'De culinaire beleving blijft centraal staan en wordt in het nieuwe concept van het Strandhotel nog meer benadrukt.'De food & beverage zal volledig onder de verantwoordelijkheid van de Sergio Herman Groep komen.

Hotelbar met open keuken

Momenteel wordt, door conceptstudio SH19, hard gewerkt aan de voorbereidingen van een ruime hotelbar met een open keuken, die onder supervisie van chef Syrco Bakker komt te staan. Van de kleine kaart kunnen onder andere ’sharing’-gerechten en kaas- en charcuterie bordjes worden besteld. Daarnaast komt er een uniek ontbijtconcept over twee verdiepingen met een patisserie keuken. Aan de vernieuwde boulevard komt een broodwinkel annex koffiebar met een zuidgericht terras en een conceptstore die tijdens de wintermaanden als expositie- en vergaderruimte zal worden benut.

Nieuw restaurant

In het modernistisch havenpaviljoen zal Sergio Herman, in het najaar van 2016, zijn nieuwe restaurant openen. In de context van de ultieme hotelbeleving en een gastenverblijf van meerdere dagen in het Strandhotel is er altijd sprake geweest van een tweede restaurant naast Pure C. In samenwerking met conceptstudio SH19 en het Antwerpse architectenbureau Inarco wordt een laagdrempelig restaurant ontworpen met een stoere en tijdloze uitstraling. Naast het restaurant komt in hetzelfde gebouw een take-away café waar drankjes en lichte gerechten besteld kunnen worden. Deze kunnen genuttigd worden op het terras, het ernaast gelegen strand of worden meegenomen. Het restaurant wil een breed publiek aanspreken met op de kaart naast de vis-, schaal- en schelpdierbereidingen, ook Sergio’s kenmerkende lichte en frisse groentebereidingen. Als ode aan zijn vader zullen er ook gerechten van Ronny Herman op de kaart staan die de basis hebben gevormd van Sergio’s carrière.