nieuws

Parkhotel Den Haag renoveert begane grond

Hotel

De begane grond van het Parkhotel in Den Haag  ondergaat een renovatie. Medio september start de verbouwing waarbij de hotelbar in het verlengde van de receptie komt. Ook komt er een nieuwe receptiebalie met verbetert zicht op de aankomende en vertrekkende gasten.

Parkhotel Den Haag renoveert begane grond
De huidige bar van het Parkhotel.

De nieuwe opstelling en indeling van de hotelreceptie en de naastgelegen hotelbar geeft de gasten direct het gevoel welkom te zijn en nodigt uit tot het nuttigen van een drankje of hapje.

Het 120 kamers tellende Parkhotel Den Haag dateert uit 1912 en grenst aan de tuinen van Paleis Noordeinde.

Donker en gedateerd

De huidige lounge met aangrenzende bar wordt grondig onderhanden genomen. Waar nu nog sprake is van een functionele maar gedateerde en donkere ruimte ontstaat een huiselijke omgeving met een lichtplan waarmee de verlichting is af te stemmen op het moment van de dag en de lichtinval van buiten.

De nieuwe ‘huiskamer’ met handgemaakte fauteuils, riante bankstellen, centraal geplaatste open haard en boekenkasten zullen de hotelgasten uitnodigen plaats te nemen en een sfeer van huiselijkheid doen ervaren. Ontwerpers gebruiken leer en stoffen met warme kleuren.

Door het verplaatsen van de hotelbar ontstaat een centrale ruimte in het verlengde van de lounge die zal fungeren als uitnodigende centrale ruimte met moderne voorzieningen voor de vergadergasten, de meetingplaza.

In beide ruimtes komen elementen van het originele ontwerp van het hotelgebouw terug in de afwerkingsdetails. Dit is onder meer te zien in de zeshoekige tegeltjes van de wandafwerking van de meetingplaza die een verbinding leggen met de gevel van het hotel.

Architectenbureau Infrared heeft de nieuwe ruimtes getekend. Het ontwerp is van architecte Cathy Mosselman-Train.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels