nieuws

Grote renovatie voor Bilderberg De Keizerskroon afgerond

Hotel

Een volledig gerenoveerde lobby en bar, vernieuwde vergaderruimtes en een nieuw restaurant: Bilderberg Hotel De Keizerskroon in Apeldoorn heeft de laatste maanden een transformatie ondergaan. Afgelopen week was de opening.

Grote renovatie voor Bilderberg De Keizerskroon afgerond

 

Ruim tweehonderd gasten, onder wie de burgemeester van Apeldoorn John Berends, konden tijdens de opening rondkijken in het vernieuwde hotel. De lounge werd getransformeerd tot een sfeervolle ruimte met comfortabele zitjes en een uitnodigende bar, het voorheen klassiek ogende eetgedeelte plaatsgemaakt voor een volledig nieuw restaurant. Ook de vergaderruimtes zijn onder handen genomen. De ruimtes zijn niet alleen voorzien van de nieuwste vergaderfaciliteiten, ook heeft elk een eigen thema gekregen gebaseerd op een Europees vorstenhuis.

Nieuw restaurant

Met het nieuwe restaurant Kingstreet biedt Bilderberg Hotel De Keizerskroon een eetconcept, gebaseerd op lokale producten, slow food en grillbereidingen. De slow food gerechten zijn traditionele gerechten met lokale producten en traditionele bereidingswijzen. Hotel De Keizerskroon is het vierde Bilderberg hotel dat recent gerenoveerd is. Het Parkhotel in Rotterdam, Hotel De Bilderberg in Oosterbeek en het Garden Hotel in Amsterdam gingen De Keizerskroon al voor.

325 jaar met renovaties

In de 325 jaar van haar bestaan heeft het Apeldoornse hotel al meerdere grondige renovaties meegemaakt. Het hotel begon ruim drie eeuwen terug als herberg voor gasten van het naastgelegen Paleis Het Loo. Tot eind jaren 60 van de vorige eeuw was de herberg nog onderdeel van het paleis, en in persoonlijk bezit van Koningin Wilhelmina, de toenmalige bewoonster. Hierna is de herberg grondig verbouwd, en heeft het in de jaren die volgden meerdere renovaties ondergaan. De naam van het hotel verwijst naar Tsaar Peter de Grote, die in het jaar 1711 te gast was in het hotel. Nog steeds is een replica van de kroon van deze keizer te zien in het hotel.

Reageer op dit artikel