nieuws

Ontruiming hotel Het Rijswijksche Huis in Oostkapelle uitgesteld

Hotel

Ontruiming van hotel Het Rijswijksche Huis in Oostkapelle is met twee weken uitgesteld, in de hoop dat de huurder en eigenaar van het pand alsnog tot overeenstemming komen wat betreft de nieuwe huurovereenkomst. Komen de partijen er niet uit, dan doet de katonrechter alsnog uitspraak over de geëiste ontruiming.

Ontruiming hotel Het Rijswijksche Huis in Oostkapelle uitgesteld
hetrijswijkschehuis.nl

Eigenaar Nas Investments bv, eiste donderdag ontruiming van het hotel, omdat de huurders al 4,5 maand geen huur meer hebben betaald. Daardoor is een huurachterstand ontstaan van €45.000.  Dat terwijl de verhuurders tien maanden geleden akkoord gingen met de nieuwe huurovereenkomst, zo meldt de Provinciale Zeeuwse Courant.

Volgens de raadsman van de huurders is de huurovereenkomst aangegaan op basis van ‘veel te gunstige cijfers’. Volgens de uitbater kan geen enkele ondernemer met een dergelijke huur kan overleven.

Reageer op dit artikel