nieuws

2,7 miljard euro met Airbnb-verhuur Europa

Hotel 1017

Europese bewoners hebben in 2015 met de verhuur via Airbnb ruim 2,7 miljard euro opgestreken. Dat meldde Airbnb topman Nathan Blecharczyk dinsdag tijdens Startup Fest Europe in Amsterdam.

2,7 miljard euro met Airbnb-verhuur Europa

Over Airbnb als concurrent voor de hotelindustrie zei hij: ‘Er zijn verschillende rapporten die stellen dat Airbnb zorgt voor de groei van de industrie als geheel. Er is geen enkel rapport dat aantoont dat Airbnb de prijzen of bezetting van hotels heeft verlaagd’, zo citeert RTLZ de topman.

Vraagtekens

Dat verschillende overheden vraagtekens hebben gezet bij de dienst, noemde Blecharczyk te verwachten. ‘Wij vinden dat  de overheid een belangrijke rol heeft in het succes van huizendelen’, citeert Nu.Nl hem. Amsterdam stipte hij aan als voorbeeld, omdat deze stad inmiddels 5,5 miljoen euro heeft opgehaald met het innen van toeristenbelasting. RTLZ meldt verder dat de mede-oprichter van Airbnb aangeeft dat hij meer informatie zal gaan delen met gemeenten. Volgende week zou Airbnb bijvoorbeeld een dataset gaan delen met gemeente Amsterdam.

Airbnb bevat nu meer dan 2 miljoen huizen en kamers in 190 landen en zijn er 60 miljoen gasten gasten ontvangen.

Reageer op dit artikel