nieuws

Hilton The Hague finalist in internationale cocktailcompetitie

Hotel 299

Het barteam van SPARK, de cocktailbar van Hilton The Hague, is de enige Nederlandse finalist van De Kuyper Bar Fight 2016, een internationale cocktailcompetitie.

Hilton The Hague finalist in internationale cocktailcompetitie

Dinsdag 24 mei strijden de zes finalisten voor de titel ‘Best Bar Team’ en een geldbedrag van €10.000. SPARK The Hague heeft de afgelopen jaren een grote metamorfose ondergaan en zich als cocktailbar in Den Haag geprofileerd met een creatief team aan bartenders. SPARK ziet deze finaleplaats als een absolute kroon op het werk.

De Kuyper Bar Fight

Vorige jaar organiseerde distilleerderij De Kuyper voor het eerst de Bar Fight: een cocktailcompetitie waarbij nationale en internationale bartenders de kans krijgen om met hun team te laten zien wat zij in huis hebben. Deelnemers konden zich ook dit jaar weer aanmelden middels een creatieve short-film, waarna een professionele jury 20 teams selecteerde. Teamspirit en amusement speelden een grote rol in de beoordeling.

Selectie

Bij de eerste juryselectie zaten dit jaar teams uit onder andere Rusland, Zuid-Korea, Roemenië, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk. Na publieksstemming werden de zes finalisten bekend, waaronder SPARK The Hague als enige Nederlandse finalist. Dinsdag 24 mei komen de finalisten samen in Schiedam, waar na verschillende onderdelen de winnaar zal worden gekozen.

De creatieve short-film waar SPARK The Hague de finale mee haalde is hier te bekijken.

Reageer op dit artikel