nieuws

Actie Amsterdamse rondvaart- en salonboten

Hotel 793

Verschillende rondvaart- en salonboten in Amsterdam voeren maandag 20 juni actie tegen het besluit van de gemeente om boten langer dan 14 meter uit de grachten te laten verdwijnen. Volgens de rederijen staan hierdoor banen van zo’n duizend schippers en walpersoneel op de tocht.

Actie Amsterdamse rondvaart- en salonboten

De eigenaren van de lange boten varen naar het stadhuis. Ze bieden om 12.15 uur een petitie aan de gemeenteraad aan en hopen de raadsleden te overtuigen de beslissing over de boten uit te stellen.

Het college heeft in 2013 besloten de markt voor het exploiteren van boten korter dan 14 meter vrij te geven. De bestaande boten zullen het volgens de rederijen afleggen tegen nieuwe toetreders die hun boten precies kunnen aanpassen op deze lengte-eis. Hiermee verdwijnt een belangrijk deel van het varend erfgoed, de diversiteit op de grachten en een stuk geschiedenis van Amsterdam.

Reageer op dit artikel