nieuws

Heibel om ‘logiefunctie’ op begraafplaats

Hotel 1318

Een hotel mag het volgens Stadsdeel West niet worden genoemd, maar gasten kunnen straks wel overnachten in het aulagebouw van begraafplaats Vredenhof in Amsterdam. De aula op de begraafplaats wordt verbouwd tot café-restaurant mét logiefunctie. Naar verwachting zal dit in 2017 zijn gerealiseerd.

Heibel om ‘logiefunctie’ op begraafplaats
Shutterstock

Eerder ontstond al ontrust over de bestemming van het pand, toen de aula te koop werd gezet. Omdat er geen uitvaartdiensten meer gehouden konden worden, werd gezocht naar een alternatief voor het pand. Bezoekers van de begraafplaats verzetten zich hiertegen, zij wilden de aula blijven gebruiken om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken, zo meldt De Westkrant. Daarop werd besloten dat de aula voor een paar dagen per week voor dat doel gebruikt kon blijven worden.

Vergunning

Hoewel de aulafunctie voor twee dagen in de week zal blijven bestaan, heeft Stadsdeel West begin dit jaar de omgevingsvergunning verstrekt voor de nieuwe plannen. De toekomstige exploitant moet nog wel een horecavergunning aanvragen.

Vragen

GroenLinks stelde recent vragen over de plannen. Dit omdat ze niet zijn gemeld aan het algemeen bestuur van het Stadsdeel. De stadsdeelvoorzitter antwoordde dat de omvang van de logiesfunctie ondergeschikt is in het plan, de hoofdfunctie zal het café-restaurant zijn. Hij verwacht dat de horecagelegenheid op deze opmerkelijke locatie in 2017 de deuren kan openen.

Reageer op dit artikel