nieuws

Aandelen Grand Hotel Karel V geveild voor goede doel

Hotel 2330

Een deel van de aandelen van de exploitatiemaatschappij van het vijfsterrenhotel Grand Hotel Karel V in Utrecht wordt geveild. Het is de eerste keer dat aandelen in een horecaonderneming vrijwillig online worden geveild. De opbrengst van de aandelenverkoop komt grotendeels ten goede aan het Zeldzame Ziekten Fonds.

Aandelen Grand Hotel Karel V geveild voor goede doel

De veiling start 8 juli en duurt tot uiterlijk 18 juli. Charles Ruijgrok, voorzitter van het Zeldzame Ziekten Fonds: ‘Er is nog veel onderzoek nodig naar zeldzame ziekten. We zijn dan ook bijzonder trots en blij dat we de opbrengst van deze veiling voor onderzoek kunnen inzetten. Bovendien gebruiken we een deel van de opbrengst om mensen met een zeldzame ziekte een bijzondere dag te bezorgen.“

Eerste online veiling

De aandelen van de exploitatiemaatschappij van het hotel zijn te koop via online veilingplatform Daan Auctions. De aandelen zijn afkomstig van een Haagse vastgoedonderneming en moeten minimaal € 12,00 per stuk opleveren.

Zeldzame Ziekten Fonds

Het Zeldzame Ziekten Fonds zet zich sinds tien jaar in voor patiënten met een zeldzame ziekte. In Nederland lijden naar schatting een miljoen mensen aan een zeldzame ziekte.

Grand Hotel Karel V staat op nummer 87 is de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven van 2016.

Reageer op dit artikel