nieuws

Twee ton binnen half uur via crowdfunding

Hotel 2332

Klooster Nieuwkerk in Goirle heeft binnen een half uur twee ton opgehaald via crowdfunding. Het horecabedrijf dat bestaat uit een hotel met 20 kamers, 5 zalen en een brasserie, wil met het geld verder groeien.

Twee ton binnen half uur via crowdfunding

Het ondernemersduo Anke en Frans van Naalden heeft sinds begin dit jaar een volledige horecabestemming op de locatie en kan zodoende nu verder groeien.

‘We kunnen nu vol inzetten op de exploitatie van het klooster met al haar faciliteiten; een brasserie, vijf vergader- en feestzalen en twintig hotelkamers, die nu ook afzonderlijk geboekt kunnen worden.’

 

Klooster vooraanzicht

187 particuliere investeerders delen het vertrouwen in de groeiplannen van Klooster Nieuwkerk Goirle; in nog geen half uur legden zij vorige week via het platform van Collin Crowdfund € 200.000,- in voor investeringen in onder meer een complete  horecakeuken en verbeterde parkeergelegenheid, buitenverlichting, airconditioning in de feestzaal en het completeren van de hotelkamers voor zakelijke gasten en deels ter aanvulling van het werkkapitaal.

Dat gebeurde in de vorm van een vijfjarige lening tegen een vaste jaarlijkse rente van acht procent.

Anke en Frans van Naalden namen het voormalige klooster in 2012 over, nadat zij er twee jaar eerder – tijdens hun eigen bruiloft – verliefd op werden. Anke: ‘We zijn begonnen met een ingrijpende verbouwing en dat leverde een unieke plek op waar je kunt vergaderen, vieren, eten en slapen middenin de natuur en de aangename sfeer van het klooster. Helaas moesten we even wachten op de benodigde vergunningen, waardoor we de kamers en brasserie slechts beperkt konden uitbaten.’

Nieuwkerk lente

39 Bruiloften in de agenda

Er staan al 39 bruiloften gepland, het aantal boekingen voor vergaderingen loopt uitstekend en ook de zakelijke en particuliere overnachtingen nemen toe. Anke: ‘De mensen weten ons steeds beter te vinden. En dat enkel op basis van mond-tot-mond reclame. Als de laatste verbouwingen en aanpassingen straks achter de rug zijn, zullen we ook actiever bekendheid geven aan Klooster Nieuwkerk Goirle en al haar voorzieningen. Daar valt nog veel winst te pakken; Goirle kent geen andere hotels en er is genoeg toerisme in de omgeving. Het klooster ligt vlakbij tal van wandel- en fietsroutes en door onze locatie kunnen we ons zowel op Nederlandse als Belgische gasten richten.

Reageer op dit artikel