'Bijna 20 procent van online hotelboekingen wordt geannuleerd'

'Bijna 20 procent van online hotelboekingen wordt geannuleerd'

Bijna 20 procent van de online hotelboekingen wordt geannuleerd. Dat blijkt uit een onderzoek van boekingssite Dohop dat ze eind 2015 publiceerde.

Dohop noemt de 19 procent 'vrij hoog', maar stelt dat het nog meevalt in vergelijking met hotelboekingen die worden gedaan via Priceline Group, ’s werelds grootste beursgenoteerde reisorganisatie, waaronder ook Booking.com valt.

Opvallend is dat de Russische hotelgasten de meeste annuleringen op hun naam hebben staan. Volgens Dohop annuleert 75 procent de online hotelboeking. Dat staat in schril contrast met de Britten en Noren met respectievelijk  11,8 procent en 12,6 procent van de annuleringen.

Cijfers

De meeste annuleringen worden genoteerd in Milaan, Rome, Benidorm, Barcelona en Tenerife. Verder blijkt uit de cijfers dat de gemiddelde lengte van een verblijf vier dagen is en dat een hotel zes weken van tevoren wordt geboekt. Bijna 31 procent van de reserveringen wordt gedaan via een mobiele telefoon. Dohop merkt op dat veel last-minute tripjes voor een nacht worden geboekt (12,7 procent van alle boekingen). Volgens de boekingssite een mogelijk gevolg van de komst van AirBnB, dat vaak voor meerdere nachten wordt geboekt.