nieuws

New York dwingt strenge nieuwe regels af Airbnb

Hotel 1211

New York stad dwingt strenge nieuwe regels af bij Airbnb onder druk van een algeheel verbod. De stad wil meer hulp van Airbnb bij het aanpakken van illegale hotels.

New York dwingt strenge nieuwe regels af Airbnb

Dat meldt De Telegraaf vrijdag 21 oktober. Een aantal verhuurders houdt zich niet aan de regels en biedt het hele jaar door onderdak aan vakantiegangers. De stad wil hulp van Airbnb bij het aanpakken van deze illegale hotels.

Regels

Onder druk van een algeheel verbod, belooft de verhuursite dat inwoners met niet meer dan één advertentie tegelijk op de website mogen adverteren. Dit om huisjesmelkers met meerdere woningen te weren. Daarnaast komt er een registratieplicht voor verhuurders, die bovendien worden verbannen van Airbnb als zij meer dan drie keer de mist ingaan.

Amsterdam

Erik Flentge, SP- raadslid gemeente Amsterdam, hoopt dat de regels worden uitgerold naar Amsterdam. ‘Laat Amsterdam hier goed naar kijken, zeer interessant of we hier nog wat van kunnen oppikken.’

Reageer op dit artikel