nieuws

Hilton Rotterdam haalt 5000 euro op voor Sophia Kinderziekenhuis

Hotel 1817

In het kader van de Hilton in the Community Foundation van Hilton Worldwide hebben hotelgasten in Hilton Rotterdam een donatie gedaan voor de campagne ‘Small change, big difference’. Het hotel heeft de opbrengst, €4.657,77, gedoneerd aan de Stichting Vrienden van het Sophia.

Hilton Rotterdam haalt 5000 euro op voor Sophia Kinderziekenhuis
V.l.n.r. Eva Grafhorst, Leonie Ketting, Karin van den Berg (allen Hilton Rotterdam) en Prof. Johan de Jongste (Sophia Kinderziekenhuis).

Hilton in the Community Foundation (HCF) wil mensen helpen aan een betere toekomst. Het investeert in het verbeteren van toegang tot educatie en verbetering van de gezondheidszorg, om zo verandering te creëren in Europa. De ‘small change big difference’-campagne richt zich op het verbeteren van de levensomstandigheden van jonge mensen. Door bijvoorbeeld het geven van trainingen en hulpmiddelen of door het bieden van een schouder wanneer het leven tegen zit.

70.000 kinderen per jaar

De donatie van  werd afgelopen week overhandigd door general manager Karin van den Berg aan Prof. Johan de Jongste, kinderlongarts. Het Sophia Kinderziekenhuis is het grootste en met 150 jaar ervaring, het oudste kinderziekenhuis van Nederland. Jaarlijks worden er ongeveer 7000 kinderen opgenomen en 70.000 kinderen bezoeken met hun ouders het Sophia Kinderziekenhuis. Door geld in te zamelen kan het Sophia Kinderziekenhuis zorgen voor speelgoed en ontspanningsmogelijkheden om het verblijf aangenamer te maken, wetenschappelijk onderzoek doen en bijdragen aan de innovatie in de kindergeneeskunde.

Reageer op dit artikel