nieuws

Hotel verbiedt ‘onsmakelijke’ fietsbroekjes

Hotel 28

Een hotel in Nieuw-Zeeland wil niet te veel details van zijn gasten weten. De eigenaar heeft het zijn klanten verboden strakke fietsbroekjes te dragen. Het verbod roept veel discussie op in Nieuw-Zeeland.

Hotel verbiedt ‘onsmakelijke’ fietsbroekjes

Het Plough Hotel in Rangiora plaatste donderdag een bord buiten met de tekst: ‘Een fiets is prachtig, maar ze hadden nooit lycra moeten uitvinden.’ Volgens eigenaar Mike Saunders tonen de broekjes te veel ‘lelijke bulten en bobbels’ ‘Veel van onze gasten zijn ouderen of kinderen en zij hoeven niet zoveel details over iemands lichaam te weten’, zegt Saunders tegen de Australische editie van The Guardian.

Het verbod roept veel discussie op in Nieuw-Zeeland. Eigenaar Ron Van Til van een bakkerij in Rangiora is het er in elk geval niet mee eens. ‘De wereld is divers en we moeten aanvaarden dat er lichamen zijn in alle vormen en maten. Ik heb niks tegen lycra.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels