nieuws

Amsterdam stijgt op lijst duurste steden

Hotel 1328

Amsterdam is iets gestegen op de lijst van duurste steden in de wereld voor buitenlandse werknemers. Dat stelt adviesbureau Mercer, dat onderzoek deed naar de kosten van levensonderhoud in 209 steden. Amsterdam staat momenteel op de 64e plaats. Dat was een jaar geleden nog plek 69.

Amsterdam stijgt op lijst duurste steden

Het bureau bracht de resultaten woensdag naar buiten. Hongkong voert voor het eerst de ranglijst aan. Het stootte Luanda van de troon als de duurste stad voor expats. De Angolese hoofdstad staat nu op plek twee gevolgd door het Zwitserse Zürich.

Top 10

De top 10 wordt gecompleteerd door Singapore, Tokio, Kinshasa, Shanghai, Genève, N’Djamena en Peking. De goedkoopste van de onderzochte steden is Windhoek in Namibië. Voor het onderzoek werd onder meer gekeken naar de kosten voor wonen, vervoer, voeding, kleding, huishoudelijke goederen en entertainment.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels