Roompot, waar meer dan duizend mensen werken, was al in handen van investeerders. Gilde Buy Out Partners en BNP Paribas Fortis hebben een belang, evenals het eigen management en oprichter Henk van Koeveringe.

Hoeveel PAI aan hen betaalt, wordt niet naar buiten gebracht. Het management blijft ook na de deal aandeelhouder. Naar verwachting wordt de overname eind september afgerond.

Roompot heeft sinds vorig jaar ook een eigen wielerploeg. Die wordt voortgezet onder de nieuwe eigenaar. Van Cutsem hoopt zelfs dat het Roompot-Oranje Peloton volgend jaar ook aan de Tour de France mee mag doen. Hij denkt dat de kans groter wordt dat de organisatie van de Tour zijn ploeg toelaat, nu het bedrijf in Franse handen komt.

PAI ziet Roompot naar eigen zeggen als een ‘unieke aanwinst’ waar veel groei mee te behalen valt. Volgens Gaëlle d’Engremont, partner bij de investeerder, gaan Europeanen tegenwoordig steeds korter met vakantie en is er een grote behoefte aan dichterbij gelegen bestemmingen. Investeren in vakantieparken is daarom erg aantrekkelijk, stelt hij.