nieuws

Kimpton De Witt opent drie horecaconcepten bij hotel

Hotel 3027

Kimpton De Witt, het eerste Europese hotel van het boetiekhotelmerk Kimpton Hotels & Restaurants (eigendom van IHG), zal deze lente openen in het hart van Amsterdam. Aangrenzend aan het hotel openen in diezelfde periode drie bijbehorende horecaconcepten de deuren: Wyers Bar & Restaurant, House Bar en Miss Louisa Coffee & Beignets.

Kimpton De Witt opent drie horecaconcepten bij hotel
Een suite van Kimpton in New York.

General manager van Kimpton De Witt wordt Mike Robinson. Hij heeft meer dan een decennium werkervaring bij zes verschillende Kimpton hotels in de Verenigde Staten.

Hotel met eigen bloemenwinkel

‘Het hotel krijgt een speels, uitdagend randje met doordacht uitgekozen design dat het lokale erfgoed in ere houdt – van de levende muur van prachtige bloemen en planten bij de ingang van het hotel, tot aan de grote Delftachtige tegels op de vloer. Het hotel biedt ook een openlucht binnenplaats en een eigen bloemenwinkel’, zo laten de initiatiefnemers weten.

Hotel

Het hotel krijgt 274 gastenkamers, waaronder 15 karakteristieke kamers en suites, waarvan enkele met privéterras. Het Kimpton De Witt is gevestigd in drie originele gebouwen uit het Renaissance tijdperk en combineert lokale elementen met een diversiteit aan originele details. In het pand bevindt zich tevens een vier verdiepingen tellend huisje (‘Little House’) daterend uit de 15e eeuw. Dit was ooit het ouderlijk huis van de Nederlandse dichter en toneelschrijver P.C. Hooft. Dit huisje kan gehuurd worden door groepen die op zoek zijn naar de privacy en luxe van een eigen onderkomen. Het biedt een vergaderruimte op de begane grond en een woonkamer met luxe banken, barstoelen en een  bar op de eerste verdieping.

Buurtrestaurant en bar

barAangrenzend aan het hotel komen nog drie horecaconcepten:  Wyers Bar & Restaurant met de Amerikaanse chef-kok Sam De Marco. De hout gestookte grill wordt de eyecatcher in de open keuken van Wyers. Het tweede concept House Bar, biedt een ruime keuze aan lokale en internationale craft bieren, sterke dranken en wijnen. ‘Moderne invloeden vermengen zich er met Victoriaanse elementen. Comfortabel meubilair vormen elegante zitjes en knusse nisjes; de bar bezit alle benodigdheden voor de best mogelijke bereiding en biedt een podium voor showelementen’, zo luidt de omschrijving. Miss Louisa Coffee & Beignets (een afhaalraam) richt zich op voorbijgangers met ochtend-, middag- en avondsnacks. ‘Studio Modijefsky brengt er de klassieke bakker naar het nu met zwart-witte tegels, grote ramen en elegante details.’

 

Reageer op dit artikel