nieuws

Vijfde verkiezing Beste Hotelbar van Amsterdam van start

Hotel 1678

Voor de vijfde keer wordt de Red & Grey Best Hotel Bar Award georganiseerd door BestHotelBar.com

Vijfde verkiezing Beste Hotelbar van Amsterdam van start

In het Amstel Hotel werden tijdens de Hotelnacht de nominaties bekendgemaakt. Dit jaar zijn er negen hotelbars genomineerd voor drie verschillende categorieën: de beste klassieke bar, de beste nieuwkomer en de overall beste hotelbar. Een onafhankelijke jury bezoekt de verschillende hotelbars en kijkt hierbij onder meer naar het interieur, de sfeer, het publiek, de service en het menu. Net als vorig jaar kan er ook gestemd worden voor de publieksfavoriet. Tot 31 maart kan er worden gestemd via Besthotelbar.com.

Minder hoogdrempelig

De verkiezingen zijn bedacht om hotelbars meer in de spotlight te zetten. Organisator Vincent van Dijk: ‘Hotelbars zijn inmiddels niet meer weg te denken uit Amsterdam en een belangrijke plek geworden waar zowel Amsterdammers als internationale bezoekers elkaar ontmoeten. Hotels investeren steeds meer in de kwaliteit en de programmering van hotelbars en -restaurants en worden steeds minder hoogdrempelig. De groeiende populariteit van cocktails heeft ook zeker bijgedragen aan de opkomst van de hotelbar.’

Leestip: Trends in de horeca: ‘De hotelbar, soep en yoghurt in combinatie met hartig’

Winnaars vorig jaar

Winnaars van afgelopen jaren zijn: Tunes Bar (Conservatorium Hotel), SkyLounge Amsterdam (DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station), 5&33 (art’otel Amsterdam) en Lotti’s (The Hoxton). Naast Amsterdam worden dit jaar de verkiezingen ook georganiseerd in Londen en het is de bedoeling dat de website van Besthotelbar verder internationaal wordt uitgerold.

Leestip: The Hoxton ‘beste hotelbar van Amsterdam’

Reageer op dit artikel