nieuws

Vroegboektrends 2017: Maastricht, Valkenburg en Rotterdam in top 10

Hotel 1294

In het begin van het jaar maken veel Nederlanders hun plannen voor trips en vakanties tijdens de lente en in de zomer. Welke steden zijn in trek dit jaar. Hotelvergelijkingssite Trivago zocht het uit en maakte een top 10 van trending bestemmingen en een top 5 van landen die het meest in trek zijn. Maastricht, Valkenburg en Rotterdam staan in de internationale top 10.

Vroegboektrends 2017: Maastricht, Valkenburg en Rotterdam in top 10

De bestemming die relatief het meest trending is op het moment is de kustbestemming Torremolinos, aan de Spaanse Costa del Sol. Meer bestemmingen in die regio zijn trending op het ogenblik. Zo staat het Portugese Albufeira op de derde plaats in de lijst, en komt Valencia op plaats negen.

Een Nederlandse bestemming die een stuk meer belangstelling krijgt dan voorheen is Zuid-Limburg, specifiek Maastricht en Valkenburg. Ook Rotterdam komt voor in de lijst; de Zuid Hollandse stad staat op de tiende plaats.

Top 10 trending bestemmingen voor 2017

Nr. Bestemming
01 Torremolinos Spanje
02 Maastricht Nederland
03 Albufeira Portugal
04 Boedapest Hongarije
05 Los Angeles Verenigde Staten
06 Valkenburg Nederland
07 Kopenhagen Denemarken
08 Singapore Singapore
09 Valencia Spanje
10 Rotterdam Nederland

Landen

Onder de trending landen zijn op het ogenblik Denemarken, Hongarije, Kroatië en Oostenrijk. Op nummer drie staat Nederland zelf. Nederlandse bestemmingen zijn binnen de vroege boekingen populairder dan de afgelopen jaren.

Nr. Bestemming
01 Denemarken
02 Hongarije
03 Nederland
04 Kroatië
05 Oostenrijk

*Trending: Bestemming die in de zoekperiode van januari 2016 t/m januari 2017, voor de reisperiode van 1 april 2017 t/m 30 september 2017 relatief het sterkst in populariteit stijgen en waar in dezelfde periode een jaar eerder eveneens een stijging merkbaar was.

Trivago

Trivago is een hotelvergelijkingswebsite en metazoekmachine voor hotelprijzen. trivago is opgericht in 2005 en gevestigd in de Duitse stad Düsseldorf. De missie van trivago is om: De eerste en onafhankelijke bron van informatie te zijn voor reizigers om het ideale hotel te vinden tegen het laagste tarief.” Op 30 september 2016 vergelijkt trivago prijzen van meer dan 1.300.000 hotels uit meer dan 190 landen. Trivago gebruikers hebben de keuze uit 55 gelokaliseerde websites in 33 verschillende talen.

Reageer op dit artikel