nieuws

SnowWorld wil hotel en skihal openen in Italië

Hotel 927

SnowWorld richt zijn pijlen op Italië. De uitbater van skihallen maakte woensdag bekend een intentieovereenkomst te hebben getekend voor de realisatie van een skihal nabij Milaan. De piste in Italië moet 300 meter lang worden en 50 meter breed. Ook maken horeca, zalen, winkels en een hotel onderdeel uit van het project.

SnowWorld wil hotel en skihal openen in Italië

Daarvoor slaat het de handen ineen met een Italiaanse ondernemer die de grond ter beschikking stelt en ook voor een groot deel de kosten zal dragen.

Ondanks de vele bergen en heuvels die Noord-Italië telt is de locatie waarop de hal moet verrijzen vlak, zo zei topman Koos Hendriks van SnowWorld desgevraagd. De ruimte onder de hal zal onder meer dienstdoen als parkeergarage.

Naar verwachting wordt in 2018 begonnen met de bouw van de skihal. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Locaties in Parijs en Barcelona

Dat SnowWorld ook in het buitenland voet aan de grond wil krijgen, was al bekend. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf is onder meer bezig met locaties in Parijs en Barcelona. In de Spaanse stad zit volgens Hendriks enige schot in de zaak. ‘Ik verwacht dit jaar nog vervolgstappen te zetten. Voor de locatie die wij voor ogen hebben zijn nu de nodige goedkeuringen verkregen’, zo zei hij.

Evengoed blijft het realiseren van een skihal volgens hem een proces van de lange adem. ‘De verlenging van de piste in Zoetermeer heeft tien jaar geduurd. In Barcelona zijn we ook al acht jaar bezig. Het duurt even, maar uiteindelijk zal het lonen’, aldus de topman.

Verder zei hij ook dat SnowWorld, dat naast Zoetermeer ook in het Limburgse Landgraaf een skihal exploiteert, bezig is met ‘ontwikkelingen’ in België. Details over die plannen gaf Hendriks niet prijs.

Reageer op dit artikel