nieuws

Stress over kuikentjes in lobby hotel De L’Europe

Hotel 1451

Het Amsterdamse hotel De L’Europe heeft laten weten dat de kuikentjes die in de hotellobby te zien waren in het kader van Pasen, in goede gezondheid verkeren. Wakker Dier had op Twitter haar zorgen uitgesproken over de diertjes.

Stress over kuikentjes in lobby hotel De L’Europe

Volgens de dierenbeschermingsorganisatie zouden de kuikentjes, die deze paasdagen dienden ter vermaak van de gasten, er slecht aan toe zijn en zouden sommige zelfs dood zijn.

Maar in een verklaring zegt de hoteldirectie dat er ‘met zorg en aandacht’ met de kuikens werd omgegaan en dat hun gezondheid voorop staat. Ook hebben ‘autoriteiten’ een en ander geïnspecteerd en goed bevonden.

Lees ook: Wakker Dier: ‘Plofkip ook uit de horeca’

In een officiële verklaring is te lezen hoe het hotel excuses maakt aan ‘diegene die zich zorgen hebben gemaakt over de conditie van de kuikens in onze lobby’.

‘Graag willen we laten weten dat er met zorg en aandacht met de kuikens wordt omgegaan en de gezondheid van hen voorop staat,’ schrijft het hotel. ‘De autoriteiten hebben een bezoek gebracht om naar de huidige situatie te kijken en hebben geconstateerd dat het welbevinden van de kuikens gewaarborgd is.’

 

Reageer op dit artikel