nieuws

Center Parcs zoekt groei in China: ‘concurrentie is er niet’

Hotel 1391

Ook Chinezen kunnen straks hun vakantie doorbrengen in een huisje van Center Parcs. Het bedrijf wil de komende jaren zeker tien vakantieparken in China openen. De eerste twee gaan in 2019 open, bevestigde topman Mark Haak Wegmann woensdag.

Center Parcs zoekt groei in China: ‘concurrentie is er niet’

‘China heeft een enorm potentieel. Vooral in grote steden waar Chinezen voornamelijk in appartementen wonen is er behoefte om er lekker met de familie een paar dagen tussenuit te gaan’, zegt Haak Wegmann. Voor Center Parcs is dit de eerste stap buiten Europa.

Concurrentie is er volgens de directeur niet. ‘Direct vergelijkbare concepten zijn er niet. Er zijn natuurlijk wel hotels. En attractieparken zijn daar sterk in opkomst’, aldus Haak Wegmann.

Center Parcs wil zijn vakantieparken een flinke opknapbeurt geven. Het geld dat daarvoor nodig is, zo’n 400 miljoen euro in totaal, wordt bijeen gebracht door de bungalows te verkopen aan particuliere beleggers.

Center Parcs Nederland

Center Parcs startte in juni vorig jaar met een flinke opknapbeurt voor de vestigingen in Nederland. Het geld dat daarvoor nodig is, zo’n 400 miljoen euro in totaal, wordt bijeen gebracht door de bungalows te verkopen aan particuliere beleggers.

Center Parcs viert deze maand haar 50e verjaardag. Al een halve eeuw biedt Center Parcs vakantie-ervaringen.

Reageer op dit artikel