nieuws

Vakanties naar winterzon helpen Thomas Cook

Hotel 1350

Reisorganisatie Thomas Cook heeft over het afgelopen halfjaar een hogere omzet en een kleiner verlies in de boeken gezet. Een toenemende vraag naar wintervakanties naar de Spaanse zon compenseerde de aanhoudende terughoudendheid bij consumenten ten aanzien van Turkije als vakantieland.

Vakanties naar winterzon helpen Thomas Cook

Thomas Cook behaalde in de eerste jaarhelft, die op 31 maart eindigde, een omzet van bijna 3 miljard pond (3,5 miljard euro). Dat is 3 procent meer dan een jaar eerder. Als de paasvakantie vorig jaar niet in maart maar net als dit jaar in april zou zijn gevallen, zou de groei volgens het bedrijf zelfs zijn uitgekomen op 12 procent. Het nettoverlies bedroeg 272 miljoen pond, 11 miljoen minder dan een jaar eerder.

Ook de boekingen voor de nog veel belangrijkere zomerperiode geven volgens Thomas Cook een zonnig beeld. Met name Griekenland en kleinere vakantielanden als Cyprus en Bulgarije zijn in trek, meldde het reisbedrijf donderdag. Wel liet het weten dat het met name in eigen land op moet boksen tegen steeds meer concurrentie, vooral op het gebied van reizen naar de Canarische Eilanden, Mallorca en Ibiza.

Thomas Cook

Ook de luchtvaartmaatschappijen van Thomas Cook mogen zich verheugen in een aanzienlijke groei van het aantal boekingen, ondanks aanhoudende overcapaciteit in de sector. Daarbij helpt mee dat zij in vergelijking met een jaar eerder vijftien nieuwe bestemmingen aanbieden.

Over het geheel genomen lopen de zaken volgens Thomas Cook zoals het van tevoren had ingeschat. Het bedrijf gaat er dan ook van uit dat de winst, afgezien van eenmalige posten, over het gehele boekjaar zal voldoen aan de verwachtingen in de markt.

Meer nieuws over Toerisme & Recreatie

Reageer op dit artikel