nieuws

Kruisherenhotel Maastricht van Oostwegel Collection: eerste vijfsterrenhotel van Limburg

Hotel 2070

Het Kruisherenhotel Maastricht, dat onderdeel uitmaakt van Oostwegel Collection, is woensdag 31 mei geclassificeerd met vijf sterren. Kruisherenhotel is hiermee het eerste hotel in Limburg dat in het bezit is van vijf sterren.

Kruisherenhotel Maastricht van Oostwegel Collection: eerste vijfsterrenhotel van Limburg

De beoordeling hiervan wordt uitgevoerd door Hotelsterren. Hotelsterren is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland, die houder is van de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) en lid van Hotelstars, de Europese Hotel Classificatie.

Eerste hotel in Limburg met vijf sterren

Tijdens een borrel voor relaties en pers werd gisteren officieel de vijfsterrenclassificatie uitgereikt op het Kommelplein voor het Kruisherenhotel. Ron de Bruijn, directeur van Hotelsterren: ‘We hebben het Kruisherenhotel op 270 objectieve normen beoordeeld. De compleetheid van de dienstverlening en de faciliteiten zijn vijf sterren waard. We feliciteren het Kruisherenhotel dat daarmee het eerste hotel in Limburg is met vijf sterren.’

Vijfsterrenhotels

Het totaal aantal vijfsterrenhotels in Nederland komt daarmee op 27. Het hotel is net als meer dan 21.000 andere hotels beoordeeld op basis van de Europese hotelclassificatie en daarmee voor de gast internationaal objectief vergelijkbaar. ‘Het Kruisherenhotel is een oase van rust in het dynamische Maastricht, waar historie en kunst de luxe van vandaag kruist.’

Over Oostwegel Collection

Vader en zoon Oostwegel vervingen vorig jaar ChâteauHotels & -Restaurants voor de naam Oostwegel Collection. Een naam met huisstijl die beter past bij het bedrijf: krachtig, internationaal en eigentijds, aldus de Oostwegels. De onderneming uit Limburg bestaat uit drie luxe hotels en zeven restaurants. Deze huizen vallen allen onder het merk Oostwegel Collection.

De Oostwegel Collection heeft als missie: het creëren van inspirerende belevingen en samen bouwen aan een nalatenschap, die verder gaat dan de verwachtingen. Camille Oostwegel jr., Directeur Business Development: ‘Drie begrippen staan centraal: inspirerend, vakmanschap en gastvrijheid. Die begrippen komen tot leven door mensen, locatie en gastronomie. Naast de overkoepelende merknaam werden de huizen die vallen onder het merk ook apart gepositioneerd. Oostwegel Collection staat op nummer 57 in de Misset Horeca Top 100 2017.

>>Meer nieuws over Oostwegel Collection.

Reageer op dit artikel