nieuws

Bilderberg hotels: nieuwe eigenaar

Hotel 2747

De Bilderberg hotelgroep krijgt een nieuwe eigenaar. Bilderberg wordt overgenomen van de Britse investeerder QMH door een consortium van de Singaporese vastgoedinvesteerder First Sponsor Group en het Duitse Event Hotels, een franchisenemer van Accor.

Bilderberg hotels: nieuwe eigenaar

Dat werd maandag 3 juli 2017 gemeld zonder financiële details over de deal rondom de Bilderberg Hotels naar buiten te brengen.

Directeur Dries van der Vossen van Bilderberg gaf in een toelichting aan dat First Sponsor Group en Event Hotels de intentie hebben om verder te investeren in de hotelgroep. Volgens hem bieden de nieuwe aandeelhouders een solide financiële basis en wordt verder gebouwd op de goede reputatie van het Bilderberg-merk. Het hotelbedrijf behoudt zijn onafhankelijkheid en hoofdkantoor in Renkum.

Bilderberg hotels

Bilderberg heeft in Nederland zeventien luxehotels met restaurants. First Sponsor Group bezit in Nederland al onder meer de Arena Torens in Amsterdam Zuid-Oost (locatie van Holiday Inn en Holiday Inn Express), Mondriaan Toren en Munthof in Amsterdam en Berg & Bosch in Bilthoven. Hotel de Bilderberg onderdeel van Bilderberg hotels

Event Hotels is een familiebedrijf uit Keulen en heeft op dit moment elf hotels in Nederland onder beheer. De elf Nederlandse hotels zijn in franchise van Accor en betreft de merken Ibis Budget, Ibis, Mercure en Novotel. In Duitsland is Event Hotels de belangrijkste franchisenemer van Accor.

In Nederland bezit Event Hotels de volgende locaties: Novotel Maastricht, Novotel Rotterdam, Schiedam, Novotel Breda,  Novotel Eindhoven, Mercure Hotel Zwolle, Mercure hotel Amsterdam Airport, Mercure Hotel Nijmegen, Mercure Hotel Groningen Martiniplaza, Ibis Den Haag/Scheveningen, Ibis Hotel Utrecht, Ibis hotel Rotterdam/Vlaardingen.

De overname moet in het derde kwartaal worden afgerond. Bilderberg hotels telt 1360 werknemers van wie er 35 werkzaam zijn op het hoofdkantoor in Renkum, Gelderland.

>> Meer lezen over Bilderberg op Misset Horeca

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels