nieuws

Top 10 bestemmingen van zakenreizigers

Hotel 915

Londen, Wenen en Amsterdam zijn de populairste Europese bestemmingen voor zakenreizigers. Buiten Europa zijn New York en Sjanghai de steden die het meest worden bezocht door Europese zakenreizigers. Bekijk hier de top 10 voor Europa en de intercontinentale top 10.

Top 10 bestemmingen van zakenreizigers

BCD Travel analyseerde zijn Europese vluchtdata en verzamelde de opmerkelijkste resultaten in het recent uitgebrachte jaarlijkse Europese ‘Cities & Trends Report’. Dit ‘Cities & Trends Report’ van BCD Travel onthult meest bezochte vliegbestemmingen van Europese zakenreizigers en economische patronen.

Het rapport is gebaseerd op boekingsdata van vluchten voor acht grote zakenreismarkten in Europa: België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Top 10 Europese bestemmingen van zakenreizigers

Top 10 Europese bestemmingen van zakenreizigers

Groei voor Madrid en Barcelona

In vergelijking met 2015 is er weinig verandering in de ranglijst met Europa’s populairste zakenreisbestemmingen. De Europese steden die het vaakst worden bezocht, zijn nog steeds Londen, Wenen en Amsterdam. Door een 7,1 % toename in geboekte tickets in 2016, stijgt Barcelona drie plaatsen, van 9 naar 6.

Madrid, de tweede Spaanse stad op de ranglijst en nummer 8 in de top-10 van Europese steden, is met een 14,9 % toename in geboekte tickets in 2016 de hoogstgeplaatste nieuwkomer.

De hoge ranking van Madrid en Barcelona is te verklaren door de economische opleving in Spanje: de Spaanse economie zag vorig jaar een gemiddelde groei van 3,2%.

Dubai in de top 3 van intercontinentale zakenreizen

New York en Sjanghai blijven de populairste intercontinentale bestemmingen voor Europese zakenreizigers, gevolgd door Dubai dat Peking en Singapore passeerde dankzij een 7,5% toename in geboekte tickets in vergelijking met vorig jaar.

 

Top 10 Europese bestemmingen van zakenreizigers

Top 10 bestemmingen van zakenreizigers buiten Europa

September is de drukste maand voor zakenreizen

Volgens de statistieken van 2015 en 2016 is er weinig seizoen fluctuatie in vliegreizen. De meeste zakenreizen vinden plaats na de zomervakantie in september (9,5%). Door de vele feestdagen in december reizen zakenreizigers die maand het minst (5,6%).

Chris Crowley van BCD Travel: ‘September en oktober zijn de drukste maanden van het jaar voor zakenreizen. Daarom is het verstandig als bedrijven en reizigers in die periode vroeg boeken om zich te verzekeren van de best mogelijke vlucht.’

Over BCD Travel

BCD Travel is onderdeel van de BCD Group, een marktleider in de reisindustrie. BDC Group, een private bedrijf, werd in 1975 opgericht door John Fentener van Vlissingen en bestaat uit BCD Travel (zakenreizen), Travix (online reizen: CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir, Flugladen en Vayama), Park ’N Fly (parkeren nabij luchthavens) en joint ventures Parkmobile International (mobiele parkeerapplicaties) en AERTrade (consolidating en fulfillment).

Reageer op dit artikel