nieuws

Geboortehuis Johannes Vermeer wordt weer 17e eeuwse herberg

Hotel 2027

Het geboortehuis van de beroemde schilder Johannes Vermeer wordt omgebouwd tot de oorspronkelijke 17de eeuwse Herberg de Vliegende Vos. In het pand komt een café-restaurant met tentoonstellingen, stijlkamer en drie hotelkamers.

Geboortehuis Johannes Vermeer wordt weer 17e eeuwse herberg

Er is een crowdfundingcampagne gestart om onder andere de inrichting te kunnen financieren. De 17de eeuwse Herberg komt terug op zijn oorspronkelijke locatie in het geboortehuis van Johannes Vermeer. Zijn vader Reynier Jansz Vos (later ging hij zich Vermeer noemen) dreef er een herberg en kunsthandel. De naam die nu aan de Herberg wordt gegeven, ‘De Vliegende Vos’, is dan ook afkomstig van de herberg en kunsthandel die Reynier Jansz Vos in de 17de had op de Voldergracht 25 in Delft. ‘Voor de bouw werken we samen met bouwhistorici en kenners van de 17de eeuw. Als je straks bij ons binnenstapt, stap je 400 jaar terug de tijd in, de tijd van de Gouden Eeuw’, aldus initiatiefnemer Christiaan Baljé.

De Vliegende Vos

Christiaan Baljé is oud-wethouder van Delft en wil met de Vliegende Vos een stukje Delftse historie opnieuw tot leven wekken. Het historische grachtenpand bestaat uit een voorhuis, binnenplaats en achterhuis. In het voorhuis komt een 17de eeuws café-restaurant en kunsthandel. De kunsthandel krijgt vorm door een keur aan schilderijen aan de muren van het café restaurant, reproducties van Hollandse meesters uit de 17de eeuw voor de verkoop. In het achterhuis wordt een stijlkamer ingericht, de volledig ingerichte woonkamer van de familie Vermeer. In de stijlkamer kunnen bezoekers zich laten fotograferen in kledij uit de Gouden Eeuw. De stijlkamer is ook te boeken voor gezelschappen. Voor bezoekers die willen overnachten zijn er drie stijlvolle hotelkamers.

Restauratie

Om de restauratie en inrichting van het pand te financiering is er een crowdfundingcampagne gestart via CrowdAboutNow. Minimaal 100.000 euro is nodig om de Vliegende Vos te kunnen openen. Na een week is er al ruim 15.000 euro geïnvesteerd. De restauratie van het pand is rond 1 november klaar waarna de inrichting begint. De opening is gepland op 1 januari 2018.

Meer hotelnieuws

Reageer op dit artikel