nieuws

TwentySeven is de naam van ‘top van de top-hotel’ Eric Toren

Hotel 6765

‘TwentySeven’, zo luidt de naam van het nieuwe prestigieuze hotel van Eric Toren. TwentySeven, verwijst naar het huisnummer, nummer 27 op de Dam waarin het hotel is gevestigd. Het krijgt zestien suites en een restaurant, genaamd Bougainville, waar Pascal Jalhay – voormalig sterchef van Vermeer en La Rive – de signature chef wordt.

TwentySeven is de naam van ‘top van de top-hotel’ Eric Toren
Eric Toren in TwentySeven waar nu flink wordt verbouwd. Foto: Fotoburo Dijkstra

In de testsuite worden we ontvangen. Design, warmte, techniek en comfort gaan hier hand in hand . ‘We gaan hier voor de top van de top’, aldus Toren. ‘Dit wordt een droomhotel’, zegt Eric Toren tegen Misset Horeca dat er een sneak preview krijgt.’ Dit hotel, gevestigd boven de Koninklijke Industrieele Groote Club, is nog niet bestaand in Nederland. Een hotel waarvan iedereen zegt ‘wauw’.’

Overnachting

Streefdatum om de hoteldeuren te openen is eind september. ‘Maar we gaan pas open op het moment dat alles klaar is en de puntjes op de i staan.’

Kosten overnachting

Maar wat betalen gasten voor die ervaring? Een overnachting – afhankelijk van de grootte van de suite- ligt tussen de 600,00 en 9,000 euro per nacht. Laatstgenoemde geldt voor de gecombineerde suite die dan een groot gedeelte van de gehele verdieping inneemt, inclusief butler.

Service

‘Het uitzicht is bepalend, maar ook de locatie, het gemak, de rust en natuurlijk de service. Door mijn ervaring als hotelier, weet ik wat gasten afkomstig uit verschillende landen en culturen wensen.’ Qua service? ‘Geen vraag is te gek zolang het legaal is en de moraliteit niet in gevaar komt.’ Een incognito-ingang, maar ook een butlerservice, een persoonlijke assistent, een personal trainer, personal shopper, hairstylist of nannyservice behoren tot de mogelijkheden. Van afwasser tot butler hebben we dan ook 80 personeelsleden nodig.’

>>Tripadvisor: The Toren beste hotel van Nederland

Suites

Onder leiding van binnenhuisarchitect Wim van de Oudeweetering worden de zestien chique suites gecreëerd. ‘Stoffen en meubilair worden geïmporteerd vanuit de hele wereld. Zo komen de gordijnen uit Italië en de tapijten uit Nepal. Bij alles gaan we voor het beste van het beste’, vervolgt Toren. ‘In de badkamers ligt op de vloeren het mooiste marmer. In iedere badkamer hangt alleen al voor 26.000 euro aan kranen. ‘Voor het bankstel hadden we ook een auto kunnen kopen.’ De wandbekleding? ‘Kost zo’n 200 euro per vierkante meter. De toegangsdeur naar de suite is helemaal soundproof. Hangt echter wel een prijskaartje aan van 16.000 euro. De ramen die uitzicht bieden over het centrum van Amsterdam bestaan uit vierdubbelglas. Wanneer de ramen en toegangsdeur zijn gesloten ontstaat de rust van een landhuis. ‘We hoorden de kermis op de Dam niet eens meer.’

Restaurant Bougainville

Het restaurant wordt toegankelijk voor zowel hotelgasten als gasten van buitenaf. Chef-kok in restaurant Bougainville wordt Tim Golsteijn. Hij is voormalig chef-kok bij Rosarium Restaurant in Amsterdam. Pascal Jalhay, diens leermeester, wordt het ‘gastronomisch geweten’ van het restaurant met 70 zitplaatsen.

Lees meer over hotel TwentySeven in
het magazine van Misset Horeca dat op 6 juli verschijnt.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels