Gouden Green Key voor Hampshire Hotel De Broeierd Enschede

Gouden Green Key voor Hampshire Hotel De Broeierd Enschede

De Broeierd Enschede is niet alleen de oudste herberg van Twente, het is ook één van de meest duurzame. Het hotel is bekroond met de Gouden Green Key, het hoogste label voor duurzaamheid.

Dit internationale keurmerk wordt uitsluitend uitgereikt aan bedrijven die het milieu sparen, zonder in te boeten op comfort en kwaliteit. Een Green Key-accommodatie heeft maatschappelijke betrokkenheid en het zuinig omspringen met energie en water dan ook hoog in het vaandel. Hampshire Hotel – De Broeierd Enschede werd vorig jaar al onderscheiden met de Green Key Brons en heeft nu in 2017 het Goud te pakken.

Duurzaamheidsstrategie

DuurzaamheidWie het Gouden Green Key-schildje aan de hotelmuur mag ophangen, heeft niet stilgezeten. Hampshire Hotel – De Broeierd Enschede is een aantal jaren geleden gestart met het verkleinen van de afvalstromen en het verminderen van het gebruik van (fossiele) brandstoffen. Een duurzaamheidsstrategie die het hotel vorig jaar al een Bronzen Green Key opleverde. Daarna werd er in Enschede nog een tandje bijgezet en met resultaat: de oudste herberg van Twente heeft nu het hoogste niveau van duurzaamheid. Dat betekent minimale impact op natuur en milieu, ook door het serveren van lokale en streekproducten. Vers van het land en uit de buurt is uiteraard beter dan transport van ver.

Prachtig resultaat

Martin Meijer, General Manager van Hampshire Hotel – De Broeierd Enschede is trots op zijn gouden plak: 'Wij hebben er met z’n allen flink de schouders onder gezet en dat was niet alleen goed, maar ook ontzettend leerzaam. Als je eenmaal met de duurzaamheidsbril gaat kijken zie je pas wat er allemaal mogelijk is. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets dat ons ontzettend goed ligt en omringd door al die prachtige natuur is het beschermen van het milieu haast een vanzelfsprekendheid. Ik vind het geweldig dat de inzet van ons team dit prachtige resultaat heeft opgeleverd.'

>>Tips: Duurzaamheid in de horeca