B&B 't Poorthuys opent in de Koepoort in Middelburg

B&B 't Poorthuys opent in de Koepoort in Middelburg

De Koepoort, in 1734 gebouwd naar een ontwerp van de destijds beroemde Jan Pieter van Baurscheidt de Jonge, is weer in zijn oorspronkelijke staat hersteld. In de poort zijn twee appartementen aangebracht in de beide zijden van de boog. Elk appartementje heeft twee verdiepingen.

De ooit verwijderde ramen zijn weer teruggebracht in de dichtgemetselde gevelvlakken en een trap is teruggeplaatst in het trapgat waar hij ooit stond. Het afgelopen halve jaar is de Koepoort helemaal verbouwd tot B&B ’t Poorthuys, precies zoals de uitbaters het bedacht hadden. Het is ingericht met oog voor detail, zonder de oude monumentale stijl uit het oog te verliezen.

B&B ’t Poorthuys

Tijdens de bouw is er door alle betrokkenen veel creativiteit aan de dag gelegd om met de beperkte ruimte een comfortabel verblijf te maken, voorzien van alle moderne gemakken in een historische omgeving. En vooruitlopend op de toekomst is het gebouw nu al van het gas af en all-electric. Op de zolder staan alle installaties.

B&B ’t Poorthuys

Tegelijkertijd met de interne verbouwing is de Koepoort ook opgenomen in de reeks topmonumenten van Middelburg die ’s avonds en ’s ochtends aangelicht worden. Hierdoor komen de barokke elementen van de poort in het donker goed tot hun recht. In het voorjaar zal het kunstwerk van Marinus Boezem, dat onder de poort lag, teruggelegd worden. Ook wordt beplanting aangebracht voor de poort, maar blijft goed zichtbaar
vanuit het Molenwaterpark.