Nieuwe look voor Savoy Hotel Rotterdam na renovatie

Nieuwe look voor Savoy Hotel Rotterdam na renovatie

Het Savoy Hotel Rotterdam heeft afgelopen maanden een grote renovatie ondergaan en heeft recent de deuren heropend. Het hotel kreeg een retro interieur en sixties design.

Simone van der Veen, General Manager Savoy Hotel Rotterdam: ‘Het Savoy Hotel hoort in het stadsbeeld van Rotterdam en binnen het hotel nemen we de gast graag mee in het lokale gevoel en de bewogen geschiedenis van Rotterdam. We zijn hier trots op en het hotel heeft een fantastische metamorfose ondergaan. Je voelt de energie van de wederopbouw van de stad, niet alleen door de locatie in de wijk Hoogkwartier maar ook door het retro interieur en sixties design. Savoy Local is de nieuwe horecazaak waar niet alleen gasten, maar alle Rotterdammers welkom zijn voor koffie of een lekker broodje.’

Wederopbouw

De bouw van het Savoy Hotel Rotterdam was een initiatief van N.V. Wereldhaven. Het bedrijf werkte hiervoor met architect Wim Fiolet (1917-1978). Het hotel opende haar deuren in 1961, oorspronkelijk ontworpen als Womotel, een motel en woongelegenheid voor studenten, alleenstaanden en kinderloze echtparen, maar toch geopend als volwaardig hotel. Gelegen in het kloppende hart van Rotterdam ademt het hotel de bewogen geschiedenis van de stad met het retro interieur en sixties design. Anno nu kenmerkt het stadshotel zich als eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek. Het Savoy Hotel Rotterdam is een viersterren hotel met 95 hotelkamers in diverse formaten, met uitzicht op de welbekende Markthal.

Verbouwing

Het Savoy Hotel Rotterdam werd in 1999 als derde hotel toegevoegd aan de portfolio van Eden Hotels. Léon Dijkstra, algemeen directeur Eden Hotels, over de verbouwing: ‘De laatste verbouwing van het Savoy Hotel Rotterdam was in 2000. Het hotel was toe aan een grondige renovatie en dit bood ons direct de mogelijkheid om meer levendigheid te creëren op de begane grond door een dagzaak toe te voegen waar ook de buurt meer dan welkom is. Het is prachtig geworden, wij zijn er verschrikkelijk trots op en kunnen niet wachten om naast de gasten ook de buurtbewoners te verwelkomen.’

Duurzaamheid

Eden Hotels probeert daar waar het mogelijk is en zonder op kwaliteit in te boeten duurzaam te werken en met duurzame partners in zee te gaan. Het nieuwe interieur concept is bedacht door Feran Thomassen; Feran is een bekende hospitality binnenhuisarchitect en verzorgde al eerder vele projecten voor Eden Hotels. Hij werkt in het Savoy Hotel met het designmerk Vitra vanwege hun onlangs gestarte circulaire programma voor meubelen. Daarnaast wordt er voor de meubelen op de begane grond kvadrat stoffen gebruikt en wordt door kvadrat gerecyclede stof gebruikt in een deel van de tafelbladen. Really is de naam van dit materiaal.

Muziek

Binnen Eden Hotels staat muziek hoog op de prioriteitenlijst. Voor het Savoy Hotel Rotterdam heeft jazzpianist en componist Michiel Borstlap de muzieklijsten voor de diverse ruimtes samengesteld. Daarnaast beschikken alle kamers over een platenspeler met zo’n vier verschillende LP’s; van klassiek tot jazz tot rock tot Franse chansons.

Piet le Blanc Suite

Een kers op de taart is de ‘Piet le Blanc Suite’. Deze bevindt zich in de kelder van het Savoy Hotel en is vernoemd naar Piet le Blanc (1921 – 1966), de karakteristieke jazz saxofonist uit Rotterdam die ook bekend stond als ‘de Saxman’. Deze suite van 70m2 is geschikt voor 4 tot 6 personen en beschikt over een groot flatscreen tv scherm van 1.60 breed. Naast het scherm is de Suite uitgerust met een flinke digital surround geluidsinstallatie, en is er een Playstation aangesloten. Hierdoor is de Suite niet alleen geschikt om een film te kijken maar ook te streamen, te gamen of muziek te luisteren.

Over Eden Hotels

De hotelgroep bestaat uit het American Hotel Amsterdam, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden en het Savoy Hotel Rotterdam. Het Theatre District Hotel heropent in mei 2019, compleet gerenoveerd en met een nieuwe naam: The ED Amsterdam.