Alles over Menukaart

3 horecatrends uitgelegd: biohacking, maximalisme en biotech

3 horecatrends uitgelegd: biohacking, maximalisme en biotech

Horeca platform Tippr heeft het trendrapport 'Horeca Hacking' gepubliceerd. Dit rapport beschrijft een toekomst waar de horeca niet alleen eten...

Restaurant Aroma organiseerde six-hands-dinner met sterrenchefs

Restaurant Aroma organiseerde six-hands-dinner met sterrenchefs

Restaurant Aroma Fine Dining beleefde een mooie avond met hun twee gastchefs Sara Scarsella and Matteo Campagnucci van sterrenrestaurant Sintesi uit...

Nederland is een van de goedkoopste 'Michelin-landen' in Europa

Nederland is een van de goedkoopste 'Michelin-landen' in Europa

Een recent onderzoek naar meer dan 3.500 sterrenrestaurants in 41 landen, legt bloot dat Nederland nog altijd een van de goedkoopste...

Martin Kruithof, Patron-cuisinier De Lindenhof**, Giethoorn
Alex Koelewijn, voorzitter DUPAN
Raymond Plat, Patron-cuisinier Restaurant Troef Amsterdam
Michel van der Kroft, Meesterkok restaurant ’t Nonnetje**, Harderwijk

Chef-kok Raymond Plat van restaurant Troef verkozen tot Paling Patron

Raymond Plat, chef-kok en patron-cuisinier van restaurant Troef is door Stichting Dupan uitgeroepen tot Paling Patron van het jaar 2024/25.

Deze afbeelding van brainfood is gemaakt met Imagine.

Brainfood in de horeca: Grand Café LIVING ziet vraag stijgen naar 'voeding voor de geest'

In de wereld van voeding en welzijn wordt de term 'brainfood' steeds prominenter, ook in de horeca. Zo staan er speciale bowls prominent op het menu...

Nova College Bokkedoorns Award 2024

Mees Heesemans en Joorden Coppens winnen Bokkedoorns Award 2024

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 23 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels twaalfde masterclass en wedstrijd voor koks en...

Na supermarkt stapt ook horeca over op koffie zonder koffiebonen

Na supermarkt stapt ook horeca over op koffie zonder koffiebonen

Koffie zonder koffiebonen lag al in de schappen van de supermarkt. Nu komt de startup Northern Wonder ook met een voor de horeca geschikte espresso...

Groenten vormen basis bij Bistro 't Bloemendaeltje: 'Behandel ze net zoals vlees'

Groenten vormen basis bij Bistro 't Bloemendaeltje: 'Behandel ze net zoals vlees'

'Plantaardig en bescheiden in vlees'. Dat is het motto van Bistro 't Bloemendaeltje in Amersfoort. Dit kleine restaurant met tien tafels serveert één...

Emile van der Staak, chef en eigenaar van De Nieuwe Winkel

Emile van der Staak van de Nieuwe Winkel**: 'Je hebt impact als je de allerbeste bent'

Met elke award die Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel** in Nijmegen ontvangt, groeit de interesse voor zijn botanische keuken. Elk weekend...

Edwin Soumang chef van restaurant One* in Roermond.

Restaurant One* vraagt gasten vooraf menu te kiezen om niets te verspillen

Door de komst van de moestuin is Edwin Soumang chef van restaurant One* in Roermond steeds meer over duurzaamheid gaan nadenken. Dat heeft er onder...