artikel

Long Island, Hoofddorp

Restaurant

Een overdekte veranda met uitzicht op het water, een zonneterras op het zuiden, een sfeervol restaurant met open haard en een gevarieerde kaart. Dat zijn de ingrediënten van Long Island aan de Toolenburgse Plas.

Long Island, Hoofddorp

Het horecabedrijf van Marco Schoonhagen en Petra Brinckman is het eerste restaurant dat door interieurmerk Rivièra Maison geheel is ingericht. Dat betekent veel hout, windlichten, shutters en relaxfauteuils. Het interieur wordt tweemaal per jaar aan het seizoen aangepast. ‘Zoals het eiland Long Island in de Verenigde Staten door de adembenemende kustlijn een oase is voor veel New Yorkers, zo wil Long Island dit voor de Randstad zijn’, verklaart de gastvrouw de bedrijfsnaam.

Het team biedt diverse barbecue- en picknickarrangementen aan. Gasten gaan de plas op met een goed gevulde mand met verse producten en een fles bubbels. Vanaf voorjaar 2011 beschikt Long Island over een zogeheten barbecueboot, een ronde boot met fluistermotor waarmee tien personen vier uur lang kunnen genieten op het water.

Marco Schoonhagen verdiende zijn sporen in de horeca al ruimschoots. Ooit begonnen bij ’t Jagertje in Hoofddorp. Daarna werkte hij bij het Hilton, De Oesterbar, La Belle Epoque, De Muiderhof en Bols Taverne.

IJweg 1270. Tel. (023) 888 18 68. www.restaurantlongisland.nl. Capaciteit: 80 zitplaatsen; vergaderzaal 50; terras 100. Prijsindicatie: driegangenmenu €35,-. Dagelijks open van 11.00 tot 23.00 uur; ma vanaf 17.00 uur.

Reageer op dit artikel