artikel

Van dorstlesser tot heilzame smaakmaker

Restaurant

Water is meer dan een dorstlesser, het heeft een verhaal. De smaak en de heilzame werking geven het toegevoegde waarde. De horeca speelt hierop in door tafelwater te upgraden. Dit mondt uit in speciale arrangementen en huiswater. Ook mag de waterfles gezien worden. Lees nu op Missethoreca.nl tips om meer tafelwater te verkopen.

Van dorstlesser tot heilzame smaakmaker

Kies een eigen water

Denk na over welke waters je serveert en stem ze af op je bedrijfskeuze. Creëer je eigen huiswater door een eigen etiket, speciaal ontworpen fles, bewerkt water via een tapsysteem of het alleenrecht op gebruik van een speciaal mineraalwater in jouw regio.

Zet een fles op tafel

Het klinkt heel simpel, maar het werkt: zet een fles mineraalwater op tafel. Zien doet verkopen. Hang er een kaartje aan met tekst. Bijvoorbeeld: ‘Vraag bij onze bediening om een gekoelde fles’. Bij leveranciers zijn kant-en-klare flessenhangers beschikbaar.

Bied een waterarrangement aan

Bij SEMS in Leeuwarden staat standaard een lege waterfles op tafel om de aandacht te vestigen op het waterarrangement. Voor €2,50 per persoon wordt onbeperkt water geserveerd. Het gaat om O-Original-water van de tap (gefilterd en bewerkt water, plat of bruisend). Wie nog een stapje verder wil gaan: adviseer water bij het eten.

Train personeel

Met zinnetjes als : ‘Wilt u er een drankje bij? Of heeft u liever water?’ is de verkoop van water te stimuleren. Door personeel hierop te wijzen en te treinen, maakt u ze bewust van de verkoop van water. Breng u personeel ook kennis over de verschillende watersoorten bij.

Vertel het verhaal

Laat uw gasten weten waarom u een bepaald tafelwater serveert. Leg uit wat de karaktereigenschappen zijn. Schenk aandacht aan milieuvriendelijkheid. Wie een tapsysteem heeft, kan uitleggen dat dit transport- en verpakkingskosten scheelt.

Met dank aan de Spring Water Company, Vrumona, O-Original en Spadel

Reageer op dit artikel