artikel

Thee: tips voor zomerse varianten

Restaurant

Serveer geen gewone kop thee, maar een met extra ingrediënten. Dat is simpel te maken met het bekende theezakje, wat alcohol en verse ingrediënten als sinaasappelschil. Of denk aan een ijskoude variant met ijs en een scheutje likeur. Meer marge verzekerd.

Thee: tips voor zomerse varianten

Het is eenvoudig te maken: een zomerse theecocktail van thee met alcohol, ijs en sodawater. Onder de naam AperiTè is op de Horecava door Il Limone thee van het Italiaanse merk Il Limone gelanceerd.

Fruitig drankje
Er zijn zes varianten beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan muntthee met ⅕ rum en ⅗ sodawater. Of fruitthee met rozebottel, rozijn en sinaasappel met ⅕ rum, ⅕ martini en ⅗ sodawater. Resultaat: een zoet en fruitig drankje.

Berry Delight
Unilever Foodsolutions heeft ook een concept gelanceerd: Lipton PerfectT. Met de thee van Lipton maak je eenvoudig een zomerse variant als de Berry Delight. Bijvoorbeeld met bosvruchten thee die je twee minuten laat trekken. Daarna voeg je ijsklontjes toe, verse munt en gember en gedroogde cranberry’s.

Nog een zomerse variant is de minty melon of de spicy green thee. Met deze theecocktails is de marge van thee te verhogen met 25 procent, tipt Unilever.

Reageer op dit artikel