artikel

‘Celebrity chefs’ New York op een rij

Restaurant 499

Steeds meer bekende chefs openen restaurants in New York, voornamelijk in hotels binnen Manhattan en Brooklyn. NYC & Company, het marketing- en toerismebureau van New York City zet de nieuwste aanwinsten op een rij.

‘Celebrity chefs’ New York op een rij

Andrew Carmellini

De Italiaans-Amerikaanse Andrew Carmellini heeft onlangs twee restaurants geopend in Williamsburg, Brooklyn, in het nieuwe William Vale Hotel. Leuca, het hoofdrestaurant, voert een Zuid-Italiaans menu. Het tweede, Westlight, bevindt zich op de 22e verdieping op het dak met een fantastisch uitzicht op Manhattan. Zijn menu van kleine gerechten laat zien dat hij zich laat inspireren door streetfood van over de hele wereld.

April Bloomfield

April Bloomfield is een restaurantveteraan met een aantal succesvolle restaurants, waaronder The Spotted Pig, de Breslin Bar and Dining Room, en de John Dory Oyster Bar. Haar nieuwste onderneming White Gold in Manhattan’s Upper West Side, is niet alleen een full-service restaurant, maar zal ook dienst doen als een slagerij. Naast vlees en zelfgemaakte vleeswaren, zal de slagerij onder andere kombucha en bouillon verkopen.

Carla Hall

Carla Hall is vooral bekend als deelnemer aan Bravo’s topchef en, meer recentelijk, als co-host van ABC’s The Chew. Nu kan ze restaurateur aan haar CV toevoegen met de opening van Southern Kitchen in Brooklyn. Haar hete kip is de belangrijkste attractie, de rest van het menu bestaat uit Hall’s visie op favorieten zoals bananenpudding, Spaanse peperkaas en boerenkool.

Dale Talde

New YorkDale Talde is een reality tv-persoonlijkheid, bekend van Top Chef: Chicago en Top Chef: All Stars, en daarnaast ook van de lancering van het succesvolle restaurant Talde. Zijn nieuwe project is het Italiaans-geïnspireerde Massoni, geopend in november 2016 in het Arlo Hotel NoMad in Midtown Manhattan. Verwacht typische pastagerechten, een verscheidenheid aan panpizza’s en minder traditionele gerechten zoals octopus puttanesca.

Harold Moore

Harold Moore brak door in de New York City restaurantscene nadat hij in een aantal bekende restaurants heeft gewerkt, zoals Daniel, Jean-Georges en Handel. Hij was te zien in CBS’s The Dish en Esquire’s Knife Fight. Zijn nieuwste restaurant, Harold’s Meat + Three, in september geopend in het Arlo Hotel Hudson Square in downtown Manhattan serveert een verscheidenheid aan vleesgerechten.

Ignacio Mattos en Thomas Carter

floraIgnacio Mattos en Thomas Carter zijn de visionairs achter veelgeprezen samenwerkingen zoals Estela en Café Altro Paradiso, waarvan de eerste onlangs door president Obama werd bezocht. Hun nieuwste onderneming de Flora Bar and Coffee in het nieuwe Met Breuer museum in Manhattan’s Upper East Side. Flora’s Bar heeft een seafood-georiënteerd menu met rauwe coquilles, zee-egels en kreeft ravioli, terwijl Flora Coffee grab-and-go opties zoals sandwiches en salades aanbiedt.

Keith McNally

Keith McNally, de 30-jarige restaurateur is het meest bekend van Balthazar in Soho, en begon zijn nieuwste samenwerkingsverband Augustine bij het nieuwe Beekman Hotel in november 2016 in Lower Manhattan. Het menu is alsof je in een Franse brasserie zit met heerlijke Plats du jour. In overeenstemming met de stijl van het hotel, is Augustinus versierd met smeedijzeren kroonluchters en glas-in-lood.

Leestip: De populairste foodhallen van New York

Tom Colicchio

Tom Colicchio is het hoofdjurylid van elk seizoen van het populaire Top Chef Niet alleen is hij mede-oprichter van het  Gramercy Tavern in 1994, maar hij is ook de ontvanger van vijf James Beard Foundation Awards. Zijn nieuwe eetcafe, Fowler & Wells, is gelegen in het prachtige nieuwe Beekman Hotel in Lower Manhattan en biedt Amerikaanse klassiekers, zoals Rockefeller oesters en foie gras, maar ook meer eigentijdse gerechten zoals konijnschnitzel.

Leestip: Zes keer stralend slapen onder de sterren

Wolfgang Puck

Wolfgang Puck runt al zijn hele leven restaurants en heeft vestigingen van Cut in Los Angeles, Las Vegas, Londen, Singapore en Bahrein. Nu opent hij ook een vestiging van zijn luxe restaurantmerk in New York. De zesde locatie van Cut bevindt zich in de nieuwe Four Seasons New York Downtown en biedt luxe Japanse en Amerikaanse stukken rundvlees gegrild boven hardhout en afgewerkt in een broiler oven.

 

Reageer op dit artikel